“Alkimija obstaja zato, da vsakdo išče svoj zaklad, ga najde in da si želi postati še boljši, kot je bil v prejšnjem življenju. Svinec bo igral svojo vlogo dokler ga bo svet potreboval. Šele nato se bo spremenil v zlato. Alkimisti dokazujejo, da se vse okrog nas izboljšuje, če se izboljšujemo sami.” Paulo Coelho, Alkimist


KAJ JE ALKIMIJA IN KAJ SO ALKIMISTI PRAVZAPRAV POČELI?

Slikar in mistik, Alex Grey, je o alkimiji dejal nekako takole: Kemike zanima zgolj kemična sestava substance, medtem ko alkimisti zraven kemične sestave proučujejo tudi dušo substance, njen energetski ustroj, vibracijo zavesti. V alkimiji se srečata znanost in duhovnost. Kako je sodelovanje med znanostjo in duhovnostjo pomembno za globlje razumevanje Univerzuma in življenja, povzema dr. Alber Einstein s sledečim rekom: ”Znanost brez vere je hroma, vera brez znanosti je slepa.”

ZAKAJ SO SE ALKIMISTI TAKO ZELO ZANIMALI ZA KOVINE?

Skupna lastnost kovin je, da prevajajo električni tok, kar je v bistvu energija. Kovina deluje kot leča in vir kozmične energije življenja, ki teče skozi njo usmeri na specifično področje delovanja. Ko so alkimisti raziskovali principe delovanja Univerzuma, so prišli do pomembnega spoznanja, da se makrokozmos odraža v mikrokozmosu in bratno. Kakor zgoraj, tako spodaj; kakor zunaj tako znotraj. To pomembno načelo je alkimistom omogočilo, da so v kovinah videli mnogo več kot lahko opiše periodni sistem elementov in globlje razumeli njihovo esenco. Naš makrokozmos oz. energije planetov našega osončja se na Zemlji (naš mikrokozmos) pojavljajo snovno, tako v obliki kovin in kristalov, rastlin in živali kot tudi človeka. Zaradi svojih prevodnih lastnosti pa so kovine tiste, v katerih se najmočneje odraža specifična energija posameznega planeta. Rečeno drugače: Kovine so na Zemlji tista materija, ki ima največjo sposobnost skladiščenja astralnih sil.

Na primer: Srebro je koncentrirana Lunina energija, medtem ko je baker materija, v kateri je skoncentrirana energija Venere, zlato pa je tista snov na Zemlji, ki poseduje moči Sonca. S tem mističnim vedenjem postane razumljivo, zakaj so alkimisti tako strastno raziskovali kovine in skušali uporabiti njihove moči za zdravljenje oz. nesmrtno življenje. Naj zgolj omenim, da so žlahtne kovine predstavljale izjemno dragocenost že starodavnim civilizacijam. Glede na to, da takrat zlato še ni bila osnova celotnemu monetarnemu sistemu izmenjave, so imele žlahtne kovine, dragi kamni in kristali za takratne ljudi verjetno drugačen, globlji pomen kot ga imajo danes. Lahko bi dejali, da je bilo v faraonu vsaj toliko alkimista kot vladarja, njegova krona iz zlata pa alkimistično orodje za uspešno opravljanje lastnega poslanstva.

Vsemu znanju navkljub pa so alkimisti naleteli na težavo, ko so želeli to neizmerno zdravilno moč kovin uporabljati za zdravljenje fizičnega telesa. Znano je namreč dejstvo, da je vnos kovin v telo toksičen. Ker so vedeli, kako učinkovito bi lahko s pomočjo kovin korigirali psihološke in zdravstvene probleme ter odpravili vzroke nastanka prenekaterih bolezni, so izvajali razne eksperimente z namenom ekstrahirati moč kovin v obliki, ki je prijazna notranjemu okolju našega telesa.

A prava rešitev omenjenega problema je prišla šele z razvojem moderne znanosti. To je le dokaz več, da se ključ do “zaklada, zdravja” skriva v integraciji znanosti in duhovnosti. Danes lahko s pomočjo električnih naprav proizvedemo koloidno raztopino nanodelcev ali ionov kovin, ki so tako majhni, da ne motijo telesnih kemičnih procesov, še vedno pa uspejo v notranjost telesa prenesti zdravilne informacije. S pomočjo električne energije in nanotehnologije lahko tako iz vsake kovine naredimo zdravilo.

Za zdravje, lepoto, vitalnost, dobro počutje, zviševanje nivoja življenjske energije in preprečevanje procesov staranja so najbolj uporabljane koloidne raztopine srebra, zlata, bakra, cinka, magnezija, kalcija, železa…

VSE POTREBNE INFORMACIJE IN VEČ PA LAHKO DOBITE NA DELAVNICI: (>ALKIMISTIČNE SKRIVNOSTI)
LAHKO PA SE NAROČITE NA (>ALKIMISTIČNI TRETMA Z DIAGNOSTIKO) ZA DODATNE INFORMACIJE IN NAROČILO brezplačnega PROSPEKTA O KOLOIDIH PA NAS PROSIM POKLIČITE ALI PIŠITE! – (>KONTAKT)

Več informacij: Naturals.si