VidaVida Gostenčnik je univerzitetna diplomirana psihologinja, ki se je tekom študija posvečala predvsem psihoanalitičnemu raziskovanju človeške narave. Ima certifikat iz transakcijske analize, dragocene izkušnje pa si je pridobila tudi pri opravljanju prakse na oddelku za nevropsihologijo ljubljanskega kliničnega centra. Takrat je spoznala, da bi jo delo na področju klinične psihologije dolgoročno prej izčrpalo kot izpolnjevalo, zato je pričela z udeležbami na različnih delavnicah raziskovati tehnike za osebnostno rast, ki ljudi pripeljejo do kvalitetnejšega in srečnejšega življenja.

V svoji karieri se je udejstvovala na najrazličnejših področjih, kamor sodi tudi področje show-businessa in medijev, zatem pa se je usmerila v umetnost, se seznanila z raznimi učinkovitimi gibalnimi in meditacijskimi metodami, ki nas pripeljejo v stanje popolne prisotnosti v trenutku “tukaj in zdaj”. Na New Yorški filmski akademiji se je učila igralstva, pri čemer je v praksi proučevala potenciale našega nezavednega kot podpore pri kreiranju realnosti (hipnoza, imaginacija,…).

Neprijetna zdravstvena izkušnja pred več kot letom dni je Vido prisilila, da prenese dotedanje zdravilsko znanje v prakso, in dodatno razvije zdraviteljske sposobnosti. Proces samozdravljenja ni (bil) zgolj zanimiv, saj je medtem spoznala čudovita zdravila in odkrila moč alkimije (tako alkimijo materije kot duhovno alkimijo) in tudi njeno učinkovitost. E: vida@tulatempel.com